Кой ще победи – Project Glass на Google или iWatch на Apple?

  1. Начало
  2. IT новини
  3. Кой ще победи – Project Glass на Google или iWatch на Apple?

Станаха известни спецификациите на Google Glass

5-мегапикселна камера, 16 GB вградена памет и цял ден работа с едно зареждане на батерии са само част от характеристиките, с които Google ще се опита да спечели клиенти за своите очила с добавена реалност.
Google Glass

Колкото повече наближава конференцията Google I/O, на която се очаква компанията да раздава на разработчиците от своите прословути „умни“ очила Google Glass, толкова повече подробности стават известни за този проект. А въпреки че в началото на годината представители на Интернет гиганта обявиха спецификациите на джаджата за неокончателни, сега явно специалистите на компанията най-после са ги определили.

Google Glass

Това разбираме от официална публикация в социалната мрежа Google +, според която Google Glass очилата трябва да са подходящи за всякакви потребители – те ще могат да се настройват гъвкаво за всякакви типове глави, а в комплекта ще се осигуряват и два допълнителни чифта носови подложки с различни размери.

С техническите си характеристики очилата едва ли ще накарат свикналите със съвременните смартфони потребители да зинат от изумление, но като се имат предвид формата и масо-габаритните характеристики на устройството спецификациите все пак са доста интересни. Вграденият дисплей на очилата например ще представлява еквивалент на 25-инчов HD екран, разположен на разстояние 2,5 м. Вградената камера ще може да прави 5-мегапикселови снимки и да записва видео в резолюция 720p. За възпроизвеждането на звука пък се използва система, базирана на феномена на костната проводимост.

Комуникационните възможности на Google Glass, са ограничени до Wi-Fi 802.11b/g и Bluetooth. Общият капацитет за съхранение възлиза на 16 GB, но от тях достъпни за потребителя ще са само 12 GB, тъй като останалите ще бъдат заети за служебните цели на операционната система и приложенията. Капацитетът на вградената батерия не се споменава, но Google обещава той да е достатъчен за целодневна автономна работа на устройството. Зареждането става чрез microUSB порт, като за целта в комплекта са предвидени и съответните аксесоари.

За да работят с GPS мрежи и SMS услуги, очилата трябва да имат връзка със смартфон, използващ ОС Android 4.0.3 или по-нова, става ясно още от официалната информация. Това е така, защото на по-стари платформи няма да може да се стартира приложението MyGlass, което е нужно за взаимодействието между смартфон и Google Glass.

Страници

Направете си Уеб Сайт

quote_2Хората се делят на два типа - такива които имат сайт и такива, които ще си направят!

Ивайло Василев
Управител на "Ай Ти Джи студио" ООД

Социални мрежи

Следвайте ни

Меню
Свържете се
Карта с Адрес