Covid – 19 живот по – време на и след пандемията и огромен ръст на онлайн продажбите в световен мащаб

  1. Начало
  2. IT новини
  3. Covid – 19 живот по – време на и след пандемията и огромен ръст на онлайн продажбите в световен мащаб

1. Определение за глобална електронна търговия и размер на пазара

Първо, първо, глобалната електронна търговия е продажба на продукти или услуги през геополитически граници от страната на произход на дадена компания – обикновено се определя като нейно основание или включване. Продуктите или услугите се продават на местният или чуждестранни пазари чрез онлайн продажби и маркетинг. Натрупаните данни предвиждат 276.9% увеличение на продажбите в електронната търговия в световен мащаб през последния проследен период.

Числата от този мащаб е трудно да осмислим. Веднага стават ободряващи и плашещи. Ако вашата компания се взира в $ 4,5 трилиона дял и се пита: „Откъде да започнем?“ бъдете сигурни, че не сте сами.

Както  „Harvard Business Review”  пише: „Бизнес лидерите се надпреварват да се приспособят към свят, който малко преди това си представяхме възможен. Митът за безграничен свят се разпадна. Традиционните стълбове на отворените пазари – Съединените щати и Обединеното кралство – се клатят, а Китай се позиционира като най-стабилния защитник на глобализацията. “

Ще разшифроваме този цитат малко по-долу. Засега голямата идея е проста: сянката на глобалната електронна търговия е твърде голяма, за да се игнорира.

2. Международният растеж оформя картата

В световен мащаб, регионалните пазари на електронната търговия се класират, както следва:

  1. Азия: 831,7 милиарда долара
  2. Северна Америка: 552,6 милиарда долара
  3. Европа: 346,5 милиарда долара
  4. Австралия: 18,6 милиарда долара
  5. Африка и Близкия изток: 18,6 милиарда долара
  6. Южна Америка: 17,7 милиарда долара

Разглеждайки същите цифри по страни, разкрива 10-те най-големи пазари за електронна търговия в света в момента са:

 

Разбира се, това, което наистина има значение, не е къде сме, а къде отиваме – бъдещето на електронната търговия . Използвайки прогнози за 2023 г., се появява леко пренареждане, както и един отличителен лидер: Китай.

3. Време е…

Ако има едно нещо, всички горепосочени данни, отчети и тенденции разкриват, че глобалната електронна търговия не е избор; това е необходимост. От това зависи бъдещето на растежа на вашата компания. Може би дори оцеляването му.

 

Страници

Направете си Уеб Сайт

quote_2Хората се делят на два типа - такива които имат сайт и такива, които ще си направят!

Ивайло Василев
Управител на "Ай Ти Джи студио" ООД

Социални мрежи

Следвайте ни

Меню
Свържете се
Карта с Адрес