Google ще прави промяна в алгоритъма за търсене

  1. Начало
  2. IT новини
  3. Google ще прави промяна в алгоритъма за търсене

Уеб Сайтовете, които имат мобилна версия ще се позиционират по-добре от Google считано от 21 Април 2015г.  за сметка на тези, които не са ориентирани за мобилни устройства или не са предприели действия в тази посока.

Уеб Сайтовете, изработени и проектирани с идеята за удобно ползване и на мобилни устройства, ще имат предимства при позиционирането си в резултатите от търсене в Google. Промяната в алгоритъма ще влезе в сила от 21 април тази година едновременно в целия свят, съобщи интернет търсачката.  Позиционирането на сайтовете ще се влияе  и от информацията на индексирани приложения за търсене, които са инсталирани на устройствата на потребителя. Настъпващите промени ще засегнат търсенето през мобилни устройства.

търсене-мобилни устройства„Все повече потребители използват мобилни устройства в интернет и нашите алгоритми за търсене трябва да се адаптират към новата реалност”, поясняват от Google. В резултат на това, т.нар. „mobile-friendly” уеб сайтове ще получават приоритет при търсенето през мобилни устройства.

Google предприе редица мерки до момента, целящи подобряване процеса на търсене за мобилните потребители. През лятото на миналата 2014 г.  започна процеса по отбелязване на сайтовете, които може да не работят на мобилни устройства – това са предимно ресурси, използващи Flash, след което се появи маркировката „mobile-friendly” сайтове в резултатите от търсене, тагът се намира точно между title и meta description.

С тези предстоящи промени от Google се надяват, че сайтове, които нямат мобилна версия ще бъдат подтикнати да предприемат мерки да създадат такива. Уеб сайтовете, които вече разполагат с мобилна версия, Google им предоставя редица инструменти за сео оптимизация.

дата на публикуване на публикацията: 04.04.2015г.

Страници

Направете си Уеб Сайт

quote_2Хората се делят на два типа - такива които имат сайт и такива, които ще си направят!

Ивайло Василев
Управител на "Ай Ти Джи студио" ООД

Социални мрежи

Следвайте ни

Меню
Свържете се
Карта с Адрес