Изработка на уеб сайт за Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен
АНПТ-Сливен,
Изработка на уеб сайт за „ Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен “
Ансамбъл „ Сливен” е създаден през 1959г. в град Сливен. Идеята за възникването му е на Петър Филипов, тогавашен председател на Окръжния народен съвет в Сливен. Той е и първият председател на сформирания състав. За главен художествен ръководител е привлечен диригентът на Гарнизонния оркестър- Любен Николов, на хоровия състав гимназиалния учител- Илия Цеков, на оркестъра заместник- началника на ДНА- капитан Стоян Чобанов, а танцьорите ръководи Кирил Гълъбов. За организационен директор и административен ръководител е назначен Николай Диев
От създаването си до сега Ансамбъл „Сливен” е удостоен с много отличия и награди, като по- важните са:
1986г. – Носител на орден „Кирил и Методий – I степен за активна творческа и изпълнителска дейност и във връзка с 25 години от създаването му.
1999г. – „Златна лира” – награда от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Министерството на културата за 40 годишния юбилей.
2009г. – „Кристална лира” – награда от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Министерството на културата за спектаклите „Хайдушка клетва” и „Хоро се вие сред Сливен” и 50 годишния юбилей.
2012г – Награда за „Най – добро музикално изпълнение“ от гр. Тикирдак, Турция
2014г. – „Кристално огърлие“ – награда от Съюза на музикалните и танцови дейци в България по случай 55 годишния юбилей

Проект – Информационен сайт
Сливен, България
Динамичен сайт
Домейн: anpt-sliven.com

Меню
Свържете се
Карта с Адрес