Google вече поддържа и хаштаг търсене – #

Вероятно вече сте видели този знак много пъти – # (наричахме го преди диез, музикално понятие). И вероятно вече знаете, че се нарича хаштаг, от англ. hashtag.

Хаштагът обединява много постове, туитове или публикации по една тема. Постовете на всички хора, които не се познават, но пишат например за едно и също събитие, могат да се проследят, като именно хаштагът помага за това.

Така например, ако организираме конференция, концерт или друго масово събитие е редно в аванс да дадем хаштага на събитието. Анонсираме го на плакати, винили, пасове, покани, в социалните мрежи, по мейл. И всички, които присъстват на събитието могат да пишат, използвайки този символ. Това дава възможност на хората, които не са там също да следят събитието дистанционно, виртуално.

Въпреки че хаштаг манията съществува вече от доста време, то Google така и не предлагаше възможност за търсене на този тип думи в популярната си търсачка. По-добре късно, отколкото никога.

Google официално обяви, че търсачката вече поддържа и търсене на хаштагове.

Към момента обаче услугата е достъпна само за потребителите в Канада и САЩ, а има и една голяма уловка – в резултатите не излизат публикации от социалните мрежи Facebook и Twitter.

Единствената социална мрежа, която ще се появява, когато търсите хаштагове в търсачката е Google+ – собствената социална мрежа на Google. От технологичният гигант ще се появят само самите страници на Facebook и Twitter, когато въведете за търсене даден хаштаг, но не и конкретните резултати от двете най-популярни социални мрежи.
Част от нововъведенията на Google е и функцията да се показват не най-скорошните хаштагове, а най-популярните такива. Любопитното в случая е, че търсачката опитва все повече да интегрира Google+ с другите си услуги и това е една от най-съществените стъпки за осъществяването на това, смятат експертите.


About admin

Свържете се
Карта с Адрес