iWatch – следващото голямо нещо от Apple

Докато всички говорят за телевизори, си мисля, че бъдещето няма нищо общо с тях.

Телевизията е остаряла технология, стар начин за гледане на медия. Новото поколение не гледа любимото си видео на телевизор, то използва iPad и смартфони вместо това. Не се нуждае от кабелна телевизия за музикални видеоклипове – гледа One Direction и Gangnam Style в YouTube. Телевизорът не е бъдещето на Apple, защото е прекалено предсказуемо.

От друга страна, технологията, която имаме в момента – процесори и разделителна способност, се е развила повече от достатъчно. Вярвам, че предизвикателството за в бъдеще е миниатюризацията на хардуера, вместо в по-големи дисплеи и повече ядра в процесорите. Всъщност, то винаги е било това – Apple е една от малкото компании, които все още вярват в по-тънкия и по-лек дизайн и когато технологията го позволи, те пускат невъзможно тънки, но супер прецизно изработени устройства като последните iPod touch, iPod nano и iPad mini.

Iwatch

Ето затова мисля, че iWatch би бил интересно нещо. Не като хендсфри или аксесоар към iPhone, а като отделно, самостоятелно устройство. Джаджа, която може да използваш за видеоразговори с приятели, да проверяваш времето, местоположението си, преки пътища, дори телесната си температура и пулс по всяко време. „Умен часовник“ с технологии като аселерометър и Siri. Дори мисля, че мултитъча не трябва да се използва навсякъде и за всико, ако iWatch сам по себе си има операционна система и интерфейс, предсказващи сами информацията, от която имаш нужда, и показвайки я в подходящия момент (подобно на Google Now).

Iwatch

iWatch може да бъде опростена версия на смартфон, но концентрирана към услугите, които всъщност използват хората – гласови и видео разговори по интернет, iMessage, Twitter, Foursquare…

Първоначално, може да има известни културни и социални недостатъци при подобно устройство – хората не са свикнали да говорят с часовниците си… Да, но те не бяха свикнали и да правят всички тези неща, които вършат днес на телефона си. А в днешно време, където и да отидеш, винаги има няколко души с изваден смартфон, втренчени в него, в продължение на минути… Докато с часовник, един бърз и естествен поглед би бил достатъчен, за да получиш актуалната информация, която те интересува. Дори мисля, че ще отнема по-малко време и ще изглежда по-социално.

Iwatch

Представете си „умен“ аксесоар, който никога няма да изпуснете или изгубите! 🙂

Хората казват, че Apple промениха телефонът завинаги, но Стив Джобс и компания всъщност създадоха напълно нов продукт, поставяйки го в позната опаковка. Защо да не направят същото и с часовника?

Какво общо имат тези продукти помежду си?

И “очилата” на Google, и “часовникът” на Apple замаскират нови технологии под външния вид на стари добре познати вещи. И двете компании се стремят да улеснят още повече потребителите си да бъдат винаги онлайн и свързани със социалните медии.

[vc_widget_sidebar sidebar_id=“default_sidebar“ title=“Страници“]
Меню
Свържете се
Карта с Адрес